Cara Programing Yang Baik Mengelakkan Di Hack...
15 replies [Last post]
does not have a status.
User offline. Last seen 5 weeks 6 days ago. Offline
Joined: 06/11/2010
Points: 362

Bagaimana Cara Programing Yang Baik Mengelakkan Di Hack...?
harap otai-otai dapat beri tunjuk ajar.....

sekarang nie tukang hack di malaysia makin ramai, takut sistem kita jadi mangsa
http://www.kenahack.com/

busy man
User offline. Last seen 1 year 16 weeks ago. Offline
Joined: 08/08/2004
Points: 630

guna framework sendiri.. conform tak kena hack.............. Tongue

I'm noob
hymns's picture
User offline. Last seen 2 years 3 weeks ago. Offline
Pro
Joined: 08/16/2009
Points: 975

alien3d wrote:
guna framework sendiri.. conform tak kena hack.............. Tongue

really? aku tak berani masuk bakul angkat sendiri hehehe. without framework pun still secure lagi kalau app kita bagus. try la inject apps sendiri. lot of tools kat luar tuh Big smile

busy man
User offline. Last seen 1 year 16 weeks ago. Offline
Joined: 08/08/2004
Points: 630

benda kena hack sebab market.. sebab apa microsoft senang kena virus . sebab ramai guna.. kenapa linux jarang problem.. sebab tak ramai guna.. Hacker pun nak harga diri gak...... ohhh aku dah hack 1 juta komputer... Kalau takat satu komputer ,takan nak kecoh bagus kut. kena gelak juga... Tongue

** Joomla dan Wordpress selalu kena hack sebab famous dan theme.. mana tau bagi free theme tapi source code belakang ???
entah siapa yang tahu.. Shock ..

** Selalu nampak iframe injection jer.....

mweldan.com
weldan's picture
User offline. Last seen 9 weeks 5 days ago. Offline
Pro
Joined: 08/16/2009
Points: 297

cabut kabel. switch off server.

hard disk simpan dalam poket.

aa skrip sikit.

#!/bin/bash
poweroff


busy man
User offline. Last seen 1 year 16 weeks ago. Offline
Joined: 08/08/2004
Points: 630

bukan haritu kecoh ada nak hack.. ada jabatan tutup server dia... Big smilevandeta......... Party

besh besh.. toksah layan hacker nih.. Wink

daku kecewa tak boleh nak pos apa2 lagi ...
amin007's picture
User offline. Last seen 9 weeks 1 day ago. Offline
Pro
Joined: 08/16/2009
Points: 2050

kena semak selalu koding yang kita buat.
kejap2 tukar kejap2 tukar Big smile

kena fikir macam mana nak masuk sistem ikut pintu belakang
kena masuk kursus

p/s tengah cari duit dalam RM 2000 lebih untuk kursus keselamatan ict...

Looking for freelance job...
User offline. Last seen 1 year 7 weeks ago. Offline
Joined: 03/03/2003
Points: 123

pakai intranet je

http://kinasip.blogspot.com/
Lombiding's picture
User offline. Last seen 42 weeks 5 days ago. Offline
Joined: 10/06/2011
Points: 22

Gunakan Zend Framework.

Diablo 3 :) kvic#1382
kaizen's picture
User offline. Last seen 1 year 47 weeks ago. Offline
Joined: 08/16/2009
Points: 193

using best practise Smile

does not have a status.
User offline. Last seen 2 years 16 weeks ago. Offline
Joined: 08/16/2009
Points: 73

Browse Open Web Application Security Project (OWASP) https://www.owasp.org/index.php/Main_Page
Baca Guide(https://www.owasp.org/index.php/OWASP_Testing_Project) dan Cheatsheet(https://www.owasp.org/index.php/Cheat_Sheets) yang ada kat site tu.

Buat penetration test, guna tools yang ada macam metasploit framework dan banyak lagi, aku pun dah tak ingat. Ataupun try OWASP Testing Guide (https://www.owasp.org/index.php/Web_Application_Penetration_Testing).

Nanti kalau ada soalan yang lebih spesifik, boleh tanya lagi. Selamat Membaca.

daku kecewa tak boleh nak pos apa2 lagi ...
amin007's picture
User offline. Last seen 9 weeks 1 day ago. Offline
Pro
Joined: 08/16/2009
Points: 2050

mkhairul wrote:

Browse Open Web Application Security Project (OWASP) https://www.owasp.org/index.php/Main_Page Baca Guide(https://www.owasp.org/index.php/OWASP_Testing_Project) dan Cheatsheet(https://www.owasp.org/index.php/Cheat_Sheets) yang ada kat site tu.

Buat penetration test, guna tools yang ada macam metasploit framework dan banyak lagi, aku pun dah tak ingat. Ataupun try OWASP Testing Guide (https://www.owasp.org/index.php/Web_Application_Penetration_Testing).

Nanti kalau ada soalan yang lebih spesifik, boleh tanya lagi. Selamat Membaca.

aku ingan spam ker apa banyak link huhuhu.
tapi terima kasih atas perkongsian

p/s kau pergi owasp di unikl ya? aku tak jumpa pun...

does not have a status.
User offline. Last seen 2 years 16 weeks ago. Offline
Joined: 08/16/2009
Points: 73

Tak pi. Jarang pi meetup.

looking job at kelantan
yamani's picture
User offline. Last seen 21 weeks 5 days ago. Offline
Joined: 12/01/2011
Points: 112

biasanya hacker ni kesan password melalui apa? aku tak faham betul

www.pisyek.com
User offline. Last seen 1 year 29 weeks ago. Offline
Joined: 09/08/2010
Points: 33

yamani wrote:
biasanya hacker ni kesan password melalui apa? aku tak faham betul

cara paling brutal; bruteforce Crazy

does not have a status.
rmartz's picture
User offline. Last seen 2 weeks 6 days ago. Offline
Joined: 04/13/2010
Points: 227

Cari hacker,
offer hacker tuh hack sistem kita,
tanya dia macam mana dia hack(kalau berjaya), then tanya pendapat dia apa patut kita buat,
bayar dia Tongue