Mencari...Tempat Latihan Praktikal
69 replies [Last post]
zzz
User offline. Last seen 3 years 11 weeks ago. Offline
Joined: 07/24/2010
Points: 12

salam semua,

tolong sy kalau sape2 yang tau ade tempat utk prakikal di muar,johor.

Kos It software,,mula pd 20/9/2010

plss.. Smile

programmer yang tak pandai programming
User offline. Last seen 1 year 43 weeks ago. Offline
Joined: 08/16/2009
Points: 80

layarilah www.google.com untuk mendapatkannya

daku kecewa tak boleh nak pos apa2 lagi ...
amin007's picture
User offline. Last seen 9 weeks 1 day ago. Offline
Pro
Joined: 08/16/2009
Points: 2050

muar???
kalau syarikat it ini yang ada paling dekat melaka dan batu pahat
aku kat ledang aje hehehe

zzz
User offline. Last seen 3 years 11 weeks ago. Offline
Joined: 07/24/2010
Points: 12

owh,
haha...xpe la
thnx....

I'm noob
hymns's picture
User offline. Last seen 2 years 3 weeks ago. Offline
Pro
Joined: 08/16/2009
Points: 975

melaka g tanya aist Big smile

zzz
User offline. Last seen 3 years 11 weeks ago. Offline
Joined: 07/24/2010
Points: 12

Melaka 2 mmg ade,
tp ssh ckit la sbb kos tinggi..hehe

I'm noob
hymns's picture
User offline. Last seen 2 years 3 weeks ago. Offline
Pro
Joined: 08/16/2009
Points: 975

hackwan wrote:
Melaka 2 mmg ade, tp ssh ckit la sbb kos tinggi..hehe

takde lah. biasa je cam jhr gak.

daku kecewa tak boleh nak pos apa2 lagi ...
amin007's picture
User offline. Last seen 9 weeks 1 day ago. Offline
Pro
Joined: 08/16/2009
Points: 2050

kos tinggi pasal nak ulang alik dari muar-melaka kan hahaha
kan ada lebuhraya AMJ - antara melaka johor

zzz
User offline. Last seen 3 years 11 weeks ago. Offline
Joined: 07/24/2010
Points: 12

Smile
Laughing out loud

I'm noob
hymns's picture
User offline. Last seen 2 years 3 weeks ago. Offline
Pro
Joined: 08/16/2009
Points: 975

nak seribu daya tak nak seribu dalih Big smile

zzz
User offline. Last seen 3 years 11 weeks ago. Offline
Joined: 07/24/2010
Points: 12

yes bro,
akan ku gerak ke sana..
thnx all..^_^

daku kecewa tak boleh nak pos apa2 lagi ...
amin007's picture
User offline. Last seen 9 weeks 1 day ago. Offline
Pro
Joined: 08/16/2009
Points: 2050

kalau ko nak kerja bawah aku boleh juga.
tengah cari orang ini, keyin data heheheh

tapi kena biasa balik lewat laa. takde ot
sabtu pun kena datang kerja juga
takde gaji, hanya dapat pengalaman aje

nak Crazy

zzz
User offline. Last seen 3 years 11 weeks ago. Offline
Joined: 07/24/2010
Points: 12

adess,
xde gaji... Sad

invalid status
mosfet83's picture
User offline. Last seen 12 weeks 1 day ago. Offline
Joined: 08/16/2009
Points: 602

hackwan wrote:
adess, xde gaji... Sad

nak yang ada gaji kena la pergi bandar2 besar sikit bro, join MNC ke. kalau luar bandaraya ni kira rezeki la kalau dapat.

zzz
User offline. Last seen 3 years 11 weeks ago. Offline
Joined: 07/24/2010
Points: 12

owh,
thnx 4 ur information...^_^

I'm noob
hymns's picture
User offline. Last seen 2 years 3 weeks ago. Offline
Pro
Joined: 08/16/2009
Points: 975

good luck! try aist byk snek kat tempat dorang tu (mcm publish kat web dorang) Big smile

zzz
User offline. Last seen 3 years 11 weeks ago. Offline
Joined: 07/24/2010
Points: 12

hahaha,
macih2
Big smile

daku kecewa tak boleh nak pos apa2 lagi ...
amin007's picture
User offline. Last seen 9 weeks 1 day ago. Offline
Pro
Joined: 08/16/2009
Points: 2050

hackwan, ko memang nak kerja kat area muar ker???
aku ada seorang kawan yang memang nak cari orang muar
sila respon mesej ini dalam tempoh sehari

zzz
User offline. Last seen 3 years 11 weeks ago. Offline
Joined: 07/24/2010
Points: 12

ye,
memang saya nak keja kat muar... Smile

daku kecewa tak boleh nak pos apa2 lagi ...
amin007's picture
User offline. Last seen 9 weeks 1 day ago. Offline
Pro
Joined: 08/16/2009
Points: 2050

hackwan wrote:
ye, memang saya nak keja kat muar... Smile

sila semak mesej peribadi anda di forum ini

daku kecewa tak boleh nak pos apa2 lagi ...
amin007's picture
User offline. Last seen 9 weeks 1 day ago. Offline
Pro
Joined: 08/16/2009
Points: 2050

kata nak call/sms aku, takde pun Tongue

does not have a status.
User offline. Last seen 5 weeks 6 days ago. Offline
Joined: 06/11/2010
Points: 362

kalau awk cakap tak nak gaji, semua syrikat nak ambik hehehehe Party

zzz
User offline. Last seen 3 years 11 weeks ago. Offline
Joined: 07/24/2010
Points: 12

yang tu pilihan terakhir..hehe

does not have a status.
User offline. Last seen 3 years 32 weeks ago. Offline
Joined: 08/29/2010
Points: 10

Salam...
sy nk cari tmpt prktkl tuk awl thun depn...
sy stdy dlm bdng multimedia..
spe2 y tau kt mne boleh sy nk prkticl tolng la bgt....

daku kecewa tak boleh nak pos apa2 lagi ...
amin007's picture
User offline. Last seen 9 weeks 1 day ago. Offline
Pro
Joined: 08/16/2009
Points: 2050

ecah_cot wrote:
Salam... sy nk cari tmpt prktkl tuk awl thun depn... sy stdy dlm bdng multimedia.. spe2 y tau kt mne boleh sy nk prkticl tolng la bgt....

ah pening kepala aku nak baca bahasa sms ini,
kejap aku tukar

ecah_cot wrote:
Salam... saya hendak cari tempat praktikal untuk awal tahun depan... saya belajar dalam bidang multimedia.. sesiapa yang tahu dekat mana boleh saya hendak praktikal tolonglah bagi tahu ....

saya syor minta dekat syarikat yang buat karton upin ipin.
tapi rasanya dekat sana dia orang tidak mengalakkan guna bahasa melayu rendah
kebanyakan guna bahasa melayu tinggi

jadi sila baiki bahasa melayu anda ke tahap yang tertinggi ya.
dah merdeka dekat 53 tahun tapi bahasa ?

does not have a status.
User offline. Last seen 3 years 32 weeks ago. Offline
Joined: 08/29/2010
Points: 10

ow...
thank you...
dekat sini je saya tulis singkatan- singkatan...
nanti kalau kat sana tak kan nak tulis macam nie jugak....
saya ubah...

rasa macam susah je kalau nk mintak kat sana...

cs
does not have a status.
cs's picture
User offline. Last seen 1 year 47 weeks ago. Offline
Joined: 07/28/2010
Points: 112

ecah_cot wrote:

ow... thank you... dekat sini je saya tulis singkatan- singkatan... nanti kalau kat sana tak kan nak tulis macam nie jugak.... saya ubah...

rasa macam susah je kalau nk mintak kat sana...


multimedia, belajar programming kan?
kalau belajar, saya ada senarai nama-nama syarikat yang awak boleh minta praktikal...
pasal alaun tu, saya tak pasti...kalau awak nak, saya leh bagi senarai nama-nama syarikat..

does not have a status.
User offline. Last seen 3 years 32 weeks ago. Offline
Joined: 08/29/2010
Points: 10

ada bljar tapi y basic jela...
xda la complicated sangat...
boleh jgk bagi senarai nama 2...
thkz sangt2...

I'm noob
hymns's picture
User offline. Last seen 2 years 3 weeks ago. Offline
Pro
Joined: 08/16/2009
Points: 975

ecah_cot wrote:
ada bljar tapi y basic jela... xda la complicated sangat... boleh jgk bagi senarai nama 2... thkz sangt2...

ko taip pun susah ke? ko tau tak aku nak baca susah? ingat pad handphone ke?

cs
does not have a status.
cs's picture
User offline. Last seen 1 year 47 weeks ago. Offline
Joined: 07/28/2010
Points: 112

hymns wrote:
ecah_cot wrote:
ada bljar tapi y basic jela... xda la complicated sangat... boleh jgk bagi senarai nama 2... thkz sangt2...

ko taip pun susah ke? ko tau tak aku nak baca susah? ingat pad handphone ke?


Relaks..bulan puasa...jangan marah2... Smile
nanti saya bagi ye...

does not have a status.
User offline. Last seen 3 years 32 weeks ago. Offline
Joined: 08/29/2010
Points: 10

assalamualaikum...
sory sangat-sangat kalau apa yang saya tulis tu agak tidak faham...
saya rasa dalam chat ni pun ada jugak menggunakan perkataan singkat-singkat.
kenapa kesalahan saya sahaja korang nampak..
saya tidak kisah la kalau korang nak tegur or apa pun..
tapi nak tegur pun ada caranya jugak...
jangan la nak marah-marah pulak..
kita ada adab sopan jangan la guna ayat yang macam 2..
setiap orang ada buat kesalahan so kita sebagai manusia kena la tegur dengan cara yang baik..
sory sangat2...

does not have a status.
User offline. Last seen 3 years 32 weeks ago. Offline
Joined: 08/29/2010
Points: 10

assalamualaikum...
sory sangat-sangat kalau apa yang saya tulis tu agak tidak faham...
saya rasa dalam chat ni pun ada jugak menggunakan perkataan singkat-singkat.
kenapa kesalahan saya sahaja korang nampak..
saya tidak kisah la kalau korang nak tegur or apa pun..
tapi nak tegur pun ada caranya jugak...
jangan la nak marah-marah pulak..
kita ada adab sopan jangan la guna ayat yang macam 2..
setiap orang ada buat kesalahan so kita sebagai manusia kena la tegur dengan cara yang baik..
sory sangat2...

does not have a status.
User offline. Last seen 3 years 32 weeks ago. Offline
Joined: 08/29/2010
Points: 10

thkz ya.....

does not have a status.
User offline. Last seen 3 years 32 weeks ago. Offline
Joined: 08/29/2010
Points: 10

thkz ya.....

zzz
User offline. Last seen 3 years 11 weeks ago. Offline
Joined: 07/24/2010
Points: 12

tidak mngapa....hahaha

invalid status
mosfet83's picture
User offline. Last seen 12 weeks 1 day ago. Offline
Joined: 08/16/2009
Points: 602

ecah_cot wrote:
assalamualaikum... sory sangat-sangat kalau apa yang saya tulis tu agak tidak faham... saya rasa dalam chat ni pun ada jugak menggunakan perkataan singkat-singkat. kenapa kesalahan saya sahaja korang nampak.. saya tidak kisah la kalau korang nak tegur or apa pun.. tapi nak tegur pun ada caranya jugak... jangan la nak marah-marah pulak.. kita ada adab sopan jangan la guna ayat yang macam 2.. setiap orang ada buat kesalahan so kita sebagai manusia kena la tegur dengan cara yang baik.. sory sangat2...

waalaikumussalam rata2 kat sini semua faham bahasa sms tapi polisi forum ini yang mengutamakan bahasa baku jadi sila patuhi polisi tersebut Smile

cs
does not have a status.
cs's picture
User offline. Last seen 1 year 47 weeks ago. Offline
Joined: 07/28/2010
Points: 112

ok...macam ni awak bagi e-mail awak..nanti saya attach kan semua senarai nama syarikat untuk praktikal...
p/s : jangan terasa hati dengan senior2 kat sini...dah banyak kali diaorang tegur junior yang baru nak join forum nie..diaorang penat ulang benda yang sama tu diaorang naik angin...take it as your reminder.. Wink

does not have a status.
User offline. Last seen 3 years 32 weeks ago. Offline
Joined: 08/29/2010
Points: 10

terima kasih banyak-banyak...
ni email saya arigato_peace1009@yahoo.com.my

it's ok..orang yang baru bukan tau sangat tentang semua nie...
so senior mesti la kena tunjak ajar kepada junior...
jangan la nak melenting je...
thkz sangat2...

cs
does not have a status.
cs's picture
User offline. Last seen 1 year 47 weeks ago. Offline
Joined: 07/28/2010
Points: 112

saya dah attach dah...kalau dah dapat or tak dapat, bagitahu saya..

cs
does not have a status.
cs's picture
User offline. Last seen 1 year 47 weeks ago. Offline
Joined: 07/28/2010
Points: 112

saya dah attach dah...kalau dah dapat or tak dapat, bagitahu saya..

does not have a status.
User offline. Last seen 3 years 32 weeks ago. Offline
Joined: 08/29/2010
Points: 10

salam...
dah dapat dah...
terima kasih sangat2..
tempat-tempat tu semua memang ambik budak praktical erk??

I'm noob
hymns's picture
User offline. Last seen 2 years 3 weeks ago. Offline
Pro
Joined: 08/16/2009
Points: 975

cs wrote:
hymns wrote:
ecah_cot wrote:
ada bljar tapi y basic jela... xda la complicated sangat... boleh jgk bagi senarai nama 2... thkz sangt2...

ko taip pun susah ke? ko tau tak aku nak baca susah? ingat pad handphone ke?


Relaks..bulan puasa...jangan marah2... Smile
nanti saya bagi ye...

bukan marah. tapi nasihat. Stare

kalau baca intonasi marah jadi marah la. kalau baca intonasi teguran jadi teguran la.

"mah mana butang baju aku mah" p ramlee intonasi lembut. cuba baca bila tengah bengang?

does not have a status.
User offline. Last seen 3 years 32 weeks ago. Offline
Joined: 08/29/2010
Points: 10

penggunaan ayat yang digunakan memainkan peranan yang penting jugak, bukan intonansi sahaja...
semua orang belajar bahasa melayu tapi tinggi tu tak tau la tinggi manakan..
so kalau ditanya semua orang, ayat yang digunakan tu adalah ayat bukan untuk nasihat tapi ayat yang menggambarkan seseorang itu sedang marah...
dekat sekolah pun kita ada belajar macam mana nak gunakan ayat untuk nasihat atau sebagainya...
sama-sama dah besar boleh fikir sendri...
semua orang ada buat salah...
so untuk menegur kesalahan seseorang tu,ada caranya...
walaupun kita hanya sekadar menaip...
yang menaip tu la yang agak susah kerana intonansi sesorang tu berbeza dan ayat yang digunakan itu perlu betul..
sama-sama kita perbaiki diri masing-masing dibulan yang baik ni..
jangan disebabkan perkara kecik ia diperbesar-besarkan..
walaupun syitan dah diikat tetapi jin tidak...
mereka tetap nak memorakperandakan anak-anak adam...
so saya ambil semua ni sebagai teguran sebagai junior disini...
apa yang saya dah buat salah saya mintak maaf sangat-sangat...
terima kasih...

does not have a status.
User offline. Last seen 3 years 4 weeks ago. Offline
Joined: 09/22/2010
Points: 15

salam...

saya juga sedang mencari tempat nak buat praktikal ni...

mungkin start awal atau pertengah bulan 11 ni....

saya pelajar kemahiran, kos IT - Networking, ( Diploma Kemahiran Malaysia @ SKM Tahap 4 )

kalau boleh nak kawasan shah alam, muar, melaka,,,,,,

terima kasih yer Smile :)

cs
does not have a status.
cs's picture
User offline. Last seen 1 year 47 weeks ago. Offline
Joined: 07/28/2010
Points: 112

kaishi wrote:

salam...

saya juga sedang mencari tempat nak buat praktikal ni...

mungkin start awal atau pertengah bulan 11 ni....

saya pelajar kemahiran, kos IT - Networking, ( Diploma Kemahiran Malaysia @ SKM Tahap 4 )

kalau boleh nak kawasan shah alam, muar, melaka,,,,,,

terima kasih yer Smile :)

Bagi e-mail.. nanti saya attach senarai tu kat awak...

does not have a status.
User offline. Last seen 3 years 4 weeks ago. Offline
Joined: 09/22/2010
Points: 15

ok....terima kasih banyak2 yer...

kaishi.hana@yahoo.com

cs
does not have a status.
cs's picture
User offline. Last seen 1 year 47 weeks ago. Offline
Joined: 07/28/2010
Points: 112

Saya dah attach...kalau dah dapat, bagitahu ye..

does not have a status.
User offline. Last seen 3 years 4 weeks ago. Offline
Joined: 09/22/2010
Points: 15

ok, dah dapat, terima kasih banyak2 yer,, ni semua jabatan kerajaan yer ? Smile

cs
does not have a status.
cs's picture
User offline. Last seen 1 year 47 weeks ago. Offline
Joined: 07/28/2010
Points: 112

sama-sama... Big smile Tak la...ada kerajaan dan swasta...saya sarankan anda amik swasta sebab anda akan didedahkan dengan membuat sistem sendiri..kalau kerajaan, kebanyakkan sistem dah sedia ada..

does not have a status.
User offline. Last seen 3 years 4 weeks ago. Offline
Joined: 09/22/2010
Points: 15

ok...terima kasih bnyak2 yer, sedang memilih ni Smile

I'm noob
hymns's picture
User offline. Last seen 2 years 3 weeks ago. Offline
Pro
Joined: 08/16/2009
Points: 975

bila dah dapat tu. Tanya soalan kaw2 kat staff2 yg ade. jangan praktikal cukup syarat je. nanti dah keje melangu tak tau nak buat ape. Keluar lah praktikal dgn jaya nya ilmu didada Big smile