CARA WAT SISTEM PAYMENT ONLINE
5 replies [Last post]
does not have a status.
User offline. Last seen 14 weeks 2 hours ago. Offline
Joined: 08/16/2009
Points: 4

hai sume members im still newbies bleh tak g tau cara nak wat sistem pembayaran online dan benda yang diperlukan..

Codeigniter Freelancer
User offline. Last seen 2 years 8 weeks ago. Offline
Joined: 08/16/2009
Points: 39

sistem payment apa?pos ker?

http://twitter.com/phpnetmy
sameon's picture
User offline. Last seen 17 weeks 2 days ago. Offline
Pro
Joined: 08/22/2002
Points: 168

1. credit card payment 2. online banking

dua2 berbeza. tapi apa2 pun anda perlukan payment gateway atau anda buat sendiri payment gateway.

contoh payment gateway yang ada

google keyword di bawah
1. netbuilder
2. commerce payment
3. ipay88

atau contact sendiri bank2 yang ada di M'sia dan jadi sendiri payment gateway.

contoh di atas ni sepatutnya adalah untuk credit card. Ada yang buat nak mudah, just guna yang free e.g Paypal.

Boleh keluar duit guna VISA.

does not have a status.
User offline. Last seen 14 weeks 2 hours ago. Offline
Joined: 08/16/2009
Points: 4

1.payment gateway cas brape biase?

2.klw gna paypal wajib ada visa ke ?

3.duit yang dalam payment gateway kita nak amik cam ne gna creadit card gak ke..

ini status
mdpai's picture
User offline. Last seen 44 weeks 5 days ago. Offline
Moderator
Joined: 08/16/2009
Points: 71

paypal atau adik bradik dia, cth mcm alertpay ni free je.

kalau paypal, kena ada credit card/debit card utk jadi verified seller.

kalau alertpay, tak salah aku takyah ade credit card pun takpe, tapi kena sahkan account pakai bill telephone atau passport atau IC atau lesen.

nak withdraw duit, boleh suruh paypal utk masukkan duit dlm account bank pilihan kita.